Włoski  rynek żywności – program

włoski rynek żywności – konferencja dla przedsiębiorców z Polski i Włoch Program

BLOK W JĘZYKU POLSKIM

Włoski  rynek żywności – to trzeba wiedzieć

10.00  Ewa Trzcińska, Prezes CAPI

Powitanie i zaproszenie do wysłuchania ekspertów, moderowanie eventu

10.10 Avv. Pasquale Laurenzano, Konsul Honorowy w Bolonii, honorowy członek CAPI

Zaproszenie do wzajemnej współpracy polskich i włoskich przedsiębiorców

10.15 Avv. Cesare Varallo, Food Lawyer  

Struktura rynku spożywczego we Włoszech

Aktualne trendy i preferencje konsumentów

Relacje biznesowe z włoskimi kontrahentami (B2B)

10.30 Karolina Pruchniewicz , Kancelaria RPMS

Żywność ekologiczna, etyczna, slow etc. Dlaczego warto rozwijać i inwestować w ten trend?

10.45 Pasquale Tornatore, członek Slow Food  

Slow Food  na Sycylii

10.55 Avv. Silvia Cerbino,  Kancelaria RPMS  

Blockchain w sektorze żywności & Made in Italy – oszustwa żywnościowe

11.05 Milda Kraużlis,  EIT Food

EIT Food – wsparcie innowacji w sektorze rolno spożywczym

11.15 Dominika Grzebyk, CAPI

Wsparcie dla firm decydujących się na wejście na rynek włoski. Rola Capi. Korzyści ze współpracy z PIBW 

Od godziny 15.00 spotkania B2B z  ekspertami i dobranymi według zgłoszenia firmami


BLOK W JĘZYKU WŁOSKIM

Polski  rynek żywności – to trzeba wiedzieć

Mercato polacco dell’alimentare – questo bisogna sapere

11.30 Prezes CAPI – Ewa Trzcińska

Powitanie i zaproszenie do wysłuchania ekspertów, moderowanie eventu

11.40 Konsul Honorowy w Bolonii avv. Pasquale Laurenzano i honorowy członek CAPI

 Powitanie i zaproszenie do wzajemnej współpracy polskich i włoskich przedsiębiorców

11.45 dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Centrum Prawa Żywnościowego

Odpowiedzialność za produkty wprowadzane na rynku polskim – organy kontrolne, sankcje i relacje biznesowe z polskimi kontrahentami (B2B)

12.00  Janusz Olejnik, Prokonsument Sp. z o.o

Struktura rynku spożywczego w Polsce

Aktualne trendy i preferencje konsumentów

12.10 Karolina Pruchniewicz , Kancelaria RPMS

Sprzedaż żywności w ramach e-commerce (trendy, polskie aspekty prawne)

12.20 avv. Silvia Cerbino,  Kancelaria RPMS

Sprzedaż żywności w ramach e-commerce (rozwiązania, włoskie aspekty prawne)

12.30 Agnieszka B. Gorzkowska, CAPI

Wsparcie dla firm decydujących się na wejście na rynek polski. Rola Capi. Korzyści ze współpracy z PIBW  

Od godziny 15.00

Odpłatne spotkania ( czas trwania każdego spotkania do 30 minut) przedsiębiorców PL IT w systemie  B2B, także z ekspertami.

Prelegenci


dr Agnieszka Szymecka-Wesołowskabard

Prawnik, wspólniczka i współzałożycielka Centrum Prawa Żywnościowego

Cesare Varallo

Prawnik z doświadczeniem w zakresie międzynarodowych ustaw żywnościowych.

Silvia Cerbino

Prawnik, mediator w sporach cywilnych i handlowych, zajmuje się sporządzaniem opinii pro veritate.

Karolina Pruchniewicz

Od wielu lat wspiera międzynarodowy biznes, osoby prywatne, w tym obcokrajowców w kilku językach obcych.

Janusz Olejnik

Założyciel projektu FoodFakty – Food Safety Culture Initiative.

Milda Kraużlis

Od 2018 związana z EIT Food, największą europejską inicjatywą w zakresie innowacyjności w żywności

Pasquale Carlo Tornatore

Z Caltanisetta w centrum Sycylii, od ponad 30 lat pracuje w sektorze komunikacji i marketingu.

Główny organizator:

włoski rynek żywności

Partnerzy :

włoski rynek żywności
włoski rynek żywności
włoski rynek żywności
włoski rynek żywności
włoski rynek żywności
włoski rynek żywności
włoski rynek żywności

Partner techniczny

włoski rynek żywności

Patroni medialni:

włoski rynek żywności
włoski rynek żywności
włoski rynek żywności

włoski rynek żywności – Rejestracja

Warunki uczestnictwa w Webinarium

Udział w części ogólnej konferencji jest bezpłatny, po wcześniejszej rejestracji.

W przypadku zainteresowania spotkaniami B2B, prosimy o wypełnienie i wysłanie formularza na adres emailowy (info@capiplit.eu).